Националът на България за купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на турнира по тенис в София с награден фонд 463 520 евро. Участващият с "уайлд кард" Кузманов загуби от литовеца Ричардас Беранкис с 3:6, 6:2, 3:6 за 110 минути игра при дебюта си в основна схема на състезание на АТП. 

22-годишният пловдивчанин, 287-и в световната ранглиста, стартира колебливо. Той успя да се измъкне от 0:40 в първия си сервис гейм, но след 2:1 загуби четири поредни гейма.

96-ият в света Беранкис сервираше за сета в осмия гейм, но също допусна пробив. Веднага след това обаче той спечели за трети път подаването на българина, с което и първата част за 35 минути. 

Кузманов имаше проблеми, като вкара едва 41 процента от първия си сервис и допусна четири двойни грешки. 

Във втория сет пловдивчанинът подобри подаването си и след ранен пробив поведе с 2:0, а след това отнови проби за 5:2, след което изравни резултата. 

Третата част беше доста оспорвана, въпреки че Беранкис проби в четвъртия гейм, след което поведе с 4:1. Кузманов не се предаде до края и имаше достатъчно възможности да върне пробива, но не успя, след като пропиля аванс от 40:0 в деветия гейм, когато Беранкис сервираше за мача. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS