„Щастлив съм, че ще имам възможност отново да играя на турнира в София. Благодаря на организаторите, че ме поканиха. Да играя пред родна публика не може да се сравни с нищо,“ заяви Димитър Кузманов, който е един от българите, които ще участват на състезанието от календара на ATP World Tour.

„Искам да благодаря на организаторите за това, че повярваха в мен и ми предоставиха възможността да покажа на какво съм способен и да премеря сили с едни от най-добрите тенисисти в света. Миналата година беше невероятно, имах удоволствието да тренирам с някои от играчите от турнира. Организацията беше страхотна и ме караше да се чувствам комфортно. Тази година ще има по-малко напрежение в моята игра и се надявам да покажа добър тенис“, коментира Алекс Лазаров на пресконференция по-рано днес.

Трима българи в основната схема на турнира в София

За квалификациите покана получи 15-годишният Адриан Андреев. Софиянецът, който тренира в Париж, ще изиграе втори мач на такова ниво след турнира в Мец през септември 2016 г. 19-годишният турски талант Сарп Агaбигун също получава покана за квалификациите.

"Много се радвам, че ще играя в София. Ще е едно различно преживяване, сигурен съм, че атмосфера ще бъде прекрасна. Никога не съм играл в толкова голяма зала като „Арена Армеец“. Ще съм притеснен, но ще бъде забавно“, заяви  Андреев, който също присъства.

15-годишен ще участва на тенис турнира в София

Жребият за основната схема на второто издание на Garanti Koza Sofia Open ще бъде изтеглен в събота, 4 февруари, от 15 часа, в зала „Арена Армеец“.

Garanti Koza Sofia Open 2017 ще се проведе от 5 до 12 февруари 2017 г. в „Арена Армеец“. Цените на „Горещия билет” за най-голямото спортно събитие в София започват от 10 лв. и се продават в мрежата на Eventim.

Деца и пенсионери ползват 50% отстъпка в първите пет дни на турнира и 25% за останалите три. Билетите за 11 февруари, събота, и 12 февруари, неделя, са почти разпродадени.


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !