Над 30 деца от различни възрастови групи от ТК "Кристи“ се включиха в  открит урок, в който участва Матей Пампулов – дългогодишен състезател за  Купа Дейвис и Любомира Бачева – бивша №64 в световната ранглиста при  жените. Съвместната инициатива на ЕЙ И ЕС България и Българска федерация  по тенис "AES България Тенис Звезди” е първа по рода си в България и се  реализира в 20 населени места в страната. Тя цели да образова,  подпомогне и подкрепи децата и родните тенис таланти, а също така  техните треньори и клубове. Треньорите и децата от клуба получиха ценни  напътствия за своето развитие от шампиони от ранга на Матей Пампулов и Любомира Бачева.

През този месец момчетата до 12 години от ТК "Кристи“ спечелиха титлата  на държавното отборно първенство в Русе. Преди година и момичетата от  клуба на тази възраст станаха държавни шампионки. Всички шампиони и  обещаващи таланти от клуба участваха в заниманието.

Инициативата "AES България Тенис Звезди” е изключително полезна защото  идват хора с много опит и те ни дават възможност да научим много нови  неща“, сподели Ивайло Илиев – председател и главен треньор на ТК  „Кристи“. Имаше игри със състезателен характер и децата прекараха  незабравими мигове по време на тренировката. Малките тенисисти показаха  голям респект към Матей Пампулов и Любомира Бачева и са още  по-амбицирани да постигнат още по-добри резултати”.

По време на визитата в Дрянова се проведе и среща със заместник-кмета на община Дряново – Деница Вачкова, на която бе представена кампанията "AES  България Тенис Звезди”. На срещата присъстваха Мариана Печеян– член на  УС на БФТенис , Васил Захариев – координатор проекти във федерацията по тенис и Ивайло Илиев –председател и главен треньор на ТК „Кристи“.