Тодор Енев пропиля два сета аванс и преднина от 3:1 гейма в третия и загуби в първия сингъл от мача между България и Монако от първия кръг на група 2 на зона Европа/Африка за купа "Дейвис". Енев претърпя поражение с 6:4, 7:6 (1), 5:7, 2:6, 1:6 от Бенжамен Балре след три часа и осем минути игра. Българинът стартира отлично мача и успя да вземе първата част след решаващ пробив в десетия гейм.

Във втория сет той навакса изоставане от 1:5 преди да спечели категорично тайбрека със 7:1 и да удвои преднината си. Преди началото на третия сет Балре поиска медицински таймаут заради болки в лявото бедро. В началото на третия сет Енев продължи да контролира играта и набързо поведе с 3:1. До края обаче състезателят от Монако, който е с повече от 450 места пред българина в световната ранглиста, се разигра и започна да удря много по-силно топката, стигайки до пълен обрат. Той изравни за 3:3, след което реализира втори пробив в 12-ия гейм и намали резултата.

Балре изцяло пое контрола върху срещата с уморения Енев. Българинът успя да вземе само още 3 гейма в срещата и допусна първата си загуба в пет сета за купа "Дейвис". Балре завърши мача с 15 аса. На двубоя присъства принцеса Мелани-Антоанет дьо Маси, чиято майка е президент на федерацията на Монако по тенис и първа братовчедка на принц Албер. В момента се играе мачът между Григор Димитров и Тома Оже.