Георги Дончев, организатор на поредица от турнири по плажен тенис, сподели в ефира на Дарик радио, че поредното предизвикателство за желаещите да опитат този спорт ще се състои на покрива на мол „Сердика“.

„Плажният тенис е един от най-бързо развиващите се спортове през последните години. Ние възприехме тази идея, през лятото хората да се състезават и забавляват“, сподели Дончев.

Демонстрацията ще се проведе на 7 август, сряда, от 17.30 часа и ще започне със срещи, организирани от Българска федерация по тенис, в които националите по плажен тенис ще покажат основни техники от най-достъпната за начинаещи игри. Ще бъде дадена възможност на деца да направят първите си стъпки в този динамичен спорт.

След това на корта ще се появят певецът Орлин Павлов, който наскоро спечели приз за най-атрактивен играч, както и Константин Вълков, програмен директор на Дарик радио.

„На покрива на мол „Сердика“ днес ще имат възможност, макар и далеч от морето, да опитат и да се включат в този спорт под ръководството на наши приятели, партньори и треньори. Поканили сме някои от звездите като певеца Орлин Павлов, който има страхотен хъс. Разбира се, наши приятели – журналисти, сред които и Константин Вълков. Той също би трябвало да играе, но умуваше кой да е неговият партньор за тандема. Всички са се запалили много. Тук още на третия-четвъртия път добиваш увереност и започваш да упражняваш този спорт. Поради това ние всяка година ние увеличаваме турнирите“, добави Георги Дончев.