Родната тенис надежда Пламен Милушев се завърна от Кая Белек (Анталия), където игра в турнира на GD Tennis Academy, част от сериите Futures с награден фонд 10 000 долара.

Пламен, който е един от 8-те победители от турнира „Devin Masters” за 2011 година, изигра два турнира – 128 участника в квалификации и 32-ма основна схема. В първия се състезава срещу Леон Шут от Германия с резултат 6:4 6:3 за съперника му.

На втория турнир в първия кръг Пламен игра с Джак Барер от САЩ - резултатът е 7:6 ,6:3 за Пламен. Във втори кръг победи Александър Журдин от Русия с 7:6, 3:6, 6:4. В третия кръг, на финалната квалификация, игра срещу Михаил Вакс, Русия - Пламен загуби, а резултатът бе 7:5, 6:0 за руснака. Предстоят му още много престижни турнири, които ще му помогнат да се изкачи в ранглистата на мъжете.

Пламен, който е състезател на тенис клуб Левски (София), е един от най-талантливите млади български тенисисти. Професионалната му кариера в тениса започва преди 5 години, като преди това младата тенис надежда на България е посветила на кортовете почти цялото си детство. Негов треньор от самото начало на кариерата му е Константин Георгиев.