През тази седмица за първи път в кариерата си в ранглистата на Мъжката асоциация на професионалистите попадна младата надежда Григор Димитров. 16-годишният талант спечели първа точка от турнир в Испания и влезе в листата под номер 1461.

Първата ракета на България Тодор Енев падна с една позиция до 353 в света с 94 точки. Играещият капитан на страната за купа "Дейвис" Ивайло Трайков пък прогресира с две места и вече 493-и с 52 точки, докато Илия Кушев губи три позиции и е 700-и с 23 точки.

Начело продължава да бъде Роджър Федерер (Швейцария). Вчера той спечели финалния за сезона турнир от сериите "Мастърс" в Шанхай за четвърти път в последните пет години и увеличи актива си до 7180 точки.

Втори е Рафаел Надал (Испания) с 5735 точки, а трети е Новак Джокович (Сърбия) с 4470 точки. Финалистът от Шанхай Давид Ферер (Испания) се изкачи на пето място с 2750 точки.

Първата ракета на България Цветана Пиронкова се изкачи с две места в ранглистата на женската тенис асоциация. 20-годишната Пиронкова, която от утре се включва в надпреварата във френския град Поатие с награден фонд 100 хиляди долара, запази актива си от 356 точки от днес е 96-а.

Както номер 1 годината убедително ще финишира Жустин Енен, пред Светлана Кузнецова (Русия), сръбкините Йелена Янкович и Ана Иванович.