Постепенно сезонът във веригата за любителски тенис Интерактив тенис навлиза в най-вълнуващата си фаза. В началото на юни е време за първия за годината Мастърс турнир на ITL, в който всички участници могат да се почувстват като професионалистите, които гледат по телевизията.

Надпреварата по традиция ще се проведе на кортовете на БНТЦ в сърцето на Борисовата градина. В последните години това е най-големият аматьорски турнир по тенис като миналата година имаше 120 участници. Турнирът няма еквивалент в страната и е едно от най-важните събития през сезона като в предишните издания се включваха и много участници от Пловдив, Самоков, Благоевград и други градове, които пътуват за срещите си.

Мастърсът започва с квалификации, а най-добрите 16 очакват най-добрите от пресявките за мачовете в основната схема. В нея се играе в пълния формат от 2 от 3 сета като за всяка среща организаторите предоставят нови топки. След четвъртфинал участниците действително влизат в кожата на професионалистите – мачовете се играят на централния корт на БНТЦ със съдия на стол като най-интересните двубои се излъчват и на живо.

Наградният фонд също е впечатляващ – над 1500 лева. Победителят получава над 500 лева от наградите и една от най-големите купи при любителите. Всички участници получават награди независимо от фазата, на която отпаднат.

По подобие и на Мастърс турнирите в АТР тура, и тук шампионът получава 1000 точки за ранглистата на ITL, която определя и осемте участници във финалния турнир за сезона.

Началните часове на мачовете са 21 и 22 часа, което гарантира възможност за участие на работещите през деня.

Записването продължава до 3 юни, а първите мачове са на 6 юни. Квалификациите продължават 10 дни, а в следващите 10 са срещите в основната схема, за да се стигне до големия финал на 26 юни.

За повече информация и записване посетете сайта на Интерактив тенис - interactive-tennis.com