Бившият селекционер на националния отбор по волейбол – Мартин Стоев – ще се включи в започващия утре турнир по плажен тенис. Освен него интерес към атрактивната игра проявиха и играчи от Русе, Варна, Пловдив и Стара Загора.

Според организаторите от Българската федерация по тенис, най-силно ще е присъствието на русенци, които успяха да спечелят две трети места на първото издание на турнира в к.к. „Ривиера” в началото на месеца. През август 2012 г. градът ще бъде за пръв път домакин на турнир по плажен тенис от веригата „DEVIN”. Силни емоции и оспорвана игра се очертава при двойките мъже.

В плажната игра ще се включат всички националните състезатели по плажен тенис, с изключение на Росен Ненчев и Петър Кирилов, които ще представят България на силен турнир в Полша този уикенд.

Националите по волейбол Андрей Жеков и Боян Йорданов също ще участват в състезанието на 28 и 29 юли в к.к. „Свети Влас”. Не по-малко интересен се очертава и спорът за титлата при двойките жени. В турнира пред комплекс „Арена” ще се включат шампионките от първите два турнира.

Турнирът е отворен за участие на всички желаещи. Тези, които не са успели да подадат писмена заявка, ще могат да се запишат на място. Началото на турнира е предвидено за 10 ч. Организаторите канят всички любители на плажните спортове да участват.