Мартин Дамянов е новият водач в класирането на ITL. Това се случи, след като той спечели седмия вечерен турнир на организацията, провел се в тенис академия "Каратанчева", за да стане №1.

Това е и най-сериозното отличие в кариерата на Дамянов, който спечели приза за най-прогресиращ играч през миналата година. По всичко обаче личи, че Мартин е подготвен достатъчно добре, за да атакува и крайното №1 през 2022-а година. На финала на турнира той срази с обрат Едиз Батран, който продължава да няма спечелен трофей от три години насам.

Срещата стартира с превес на Батран, като през първата част Мартин допускаше леки грешки. Едиз спечели първата част с 4:0, ала във втория сет ролите се обърнаха. Дамянов заигра много-уверено и накара Батран да допуска доста неточности, което носеше позитиви на новия шампион. Мартин спечели втората част и мачът трябваше да се реши с шампионски тайбрек, който започна равностойно и двамата редуваха при спечелените точки. В средата на тайбрека темпото при Батран спадна сериозно, а това беше положително за съперника му.

Мартин затвори срещата при 0:4, 4:0 и 10:5, след което поздрави съперника си за отпора, който му даде във финала.

В категория 250 пък победител стана Васил Досев, който срази Николай Атанасов в два сета. При начинаещите пък в категория 125 победител стана Стефан Аврамов. 

Любопитна нота за тримата победители е, че това са техни върхови постижения в тура. Вечерните турнири продължават с осмото издание, което започна през тази седмица с категория 125, където 36 начинаещи се записаха за турнира в тенис клуб 15:40. 

Резултатите и класирането може да видите на сайта на лигата - www.interactive-tennis.com