Марк Хаджижеков спечели пета поредна титла за 2021 в Интерактив тенис и показа, че е във върхова форма и е един от най-добрите играчи в София. Във финала при напредналите от Петия вечерен турнир, който се проведе в MG Tennis Club, той надигра Георги Плешков с 4:1, 4:1 и все още няма загуба за годината. 

По пътя към титлата Марк записа пет победи, като не даде на съперниците си нито един сет. С триумфа си Хаджижеков излезе начело в ранглистата на ИТЛ с 2500 точки и изпревари досегашния водач Владислав Искренов. Съперникът му във финала Георги Плешков също показа отлична игра, като в четвъртфиналите победи най-добрия играч на лигата за миналата година Владислав Искренов, а в полуфинала надигра победителя във финалния мастърс за 2020 Любен Попов.

Финалът в MG Tennis Club започна на високи обороти, а Марк показа агресия от първите разигравания. Той взе инициативата, игра разнообразно и не даде шанс на съперника си. Хаджижеков демонстрира умения и на мрежата, и на задна линия. Плешков включи в арсенала си най-добрите си удари и не се предаде без бой, но Марк затвори мача категорично в два сета: 4:1, 4:1.

- Безспорно тази титла е най-ценната в колекцията ми за сезона, - коментира шампионът след награждаването. – Сред участниците в турнира имаше много силни играчи, начело с Любен Попов, който миналата година ме победи три пъти и е един от най-добрите тенисисти сред аматьорите. Да не пропусна и N1 за 2021 в ИТЛ Влади Искренов, както и Едиз Батран, който е едно от големите имена сред любителите. Нивото беше много високо и се радвам, че завърших пръв. Спечелих благодарение на голямата мотивация и здрави тренировки. Играх мач за мач и победите се натрупаха. Във финала очаквах да се изправя срещу Любен Попов, за да му взема реванш. Но той напоследък не играе и не е в добра форма. Плешков го победи в полуфинала, демонстрирайки опит и класа. Георги без съмнение беше най-достойният финалист. И въпреки категоричния резултат, мачът беше оспорван и премина през много възходи и спадове.

В надпреварата на средно напредналите от Петия вечерен турнир шампион стана Георги Таушанов. Той дебютира в категория 250 и грабна първото място, след като във финала се наложи над Велислав Панчев с 4:1, 4:3. Това беше първо включване на Георги в Интерактив тенис от март 2013 г., и след шест победи той си тръгна с купата.

При начинаещите победител е Калин Лазаров, който записа втора титла в ИТЛ. Победата във финала над Боян Недялков дойде трудно, след много емоции и обрати, но по-големият опит си каза думата и Калин триумфира с 4:1, 1:4 и 11:9.

Програмата на Интерактив тенис продължава с Шестия вечерен турнир, който започва на 10 май със срещите на начинаещите в Българския национален тенис център. На 15 и 16 май ще се проведе седмият чалънджър на лигата. В събота, 15 май, в тенис клуб Бароко ще играят начинаещите, а в неделя, 16 май, схемата е отворена за всички, без ограничение в рейтинга. Записването става на сайта на ИТЛ https://www.interactive-tennis.com.