Българската тенис гордост Маги Малеева ще бъде партньор на Борис Бекер в демонстрационния мач, с който ще се закрие 15-тото юбилейно издание на Zagorka Tennis Cup.

Веригата турнири завършва със срещи на 28 и 29 август на кортовете на ТК „Левски – София”, като финалът ще се играе в 17:00 ч в неделя (29.08.), а демонстрационният мач ще започне от 19:00 ч на същото място. Маги и Борис Бекер ще играят срещу победителите в Zagorka Tennis Cup.

„Поканихме Маги Малеева за партньор на Борис Бекер, защото искаме да създадем едно наистина уникално преживяване за любителите на тениса в България – да се насладят на невероятната комбинация от най-добрата българска тенисистка, бивша 4-та в световната ранг листа и бившия No 1 в световната ранг листа и трикратен шампион на Уимбълдън”, коментира избора на Загорка Рууд ван ден Ейнден, генерален мениджър на компанията.

От своя страна Маги Малеева споделя: „Много се радвам, че ще участвам в този демо мач. Ще бъде голямо удоволствие за мен да съм в един отбор с Борис. Надявам се да дойдат много хора и да се забавляваме”.

Любителите на тениса могат да очакват грандиозен финал на 29 август, който по достоен начин ще закрие юбилейното издание на едно от най-значимите тенис събития в България. Веригата турнири Zagorka Tennis Cup 2010 се игра в София, Пловдив и Варна. През 2010 г. турнирът е с нов Pro-Am формат, който провокира голям интерес, както сред професионалистите, така и сред аматьорите – любители на тениса. Организаторите поканиха във всеки един град, в който се провежда турнира почетна двойка, която представя новия формат на турнира. До момента почетните двойки бяха, както следва: Маги Малеева и Асен Григоров в София, Дора Рангелова и Ангел Стефанов в Пловдив, Филипа Габровска и Тони Танев във Варна.

Срещите се провеждат по двойки, състоящи се от един бивш или настоящ професионалист и един аматьор. Известни имена, взели участие в турнирите сред професионалистите са Маги Малеева, Орлин Станойчев, Тодор Енев, Илия Кушев, Иво Трайков, Георги Кръстев, Димитър Кузманов, Мартин Велев, Валентин Димов. Между аматьорите се открояват имената на Йордан Йовчев, зам.главния прокурор Бойко Найденов, Огнян Герджиков, Недялко Йорданов, Весела Лечева и др.