Виктория Томова /»Левски», София/ и Вилиян Петров /»Албена», Пловдив/ са днешните победители в тенис турнира за юноши и девойки до 14 години. На финалите те спечелиха срещу Джулия Терзийска /ДЕМА, София/ и Петър Атанасов /Хасково/, като по-оспорван беше двубоят при юношите.

Младата българска надежда Виктория Томова, номер шест в Европейската ранглиста за девойки до 14 години, не загуби нито един сет до финала, като успя да вземе и титлата от първенството по двойки заедно с партньорката си Цвета Димитрова /СБС, София/.

Специален гост на церемонията по награждаване беше Магдалена Малеева. Звездата в българския тенис връчи купата и поздрави победителите за техния успех.

Днешното състезание на кортовете „ДЕМА” е второто подред от турнира, който е част от календара на Българската Федерация по тенис, провеждащ се в четири отделни възрастови групи – до 12 години, до 14 години, до 16 години и до 18 години. В надпреварата взеха участие 64 юноши и девойки на възраст до 14 години от цялата страна, като победителите ще спечелят точки за националната ранглиста и възможност да играят на престижни международни тенис турнири.