Магдалена Малеева се класира за полуфиналите на Държавното лично първенство за жени БНП Париба, провеждащо се на кортовете на ТК „Локомотив” в Пловдив, след като през днешния ден се наложи със 7/5 6/2 над водачката в националната ранглиста за девойки до 16 години Борислава Ботушарова.

В спор за място на финала Маги ще срещне победителката от двубоя между шампионката от миналата година Хюлия Велиева или Камелия Димитрова.

В другата полуфинална двойка една срещу друга ще застанат Таня Германлиева и Изабелла Шиникова. Водачката в основната схема Германлиева отстрани с 6/3 6/3 Виктория Тодорова, а поставената под №3 Шиникова надигра с 6/1 7/5 Ирен Коцева.

Мачовете от полуфиналите при жените ще се играят в четвъртък и ще започнат от 13,30 ч.

Водачът в основната схема при мъжете Тихомир Грозданов се класира за четвъртфиналите след победа с 6/1 6/0 над Илия Кушев и в следващия кръг ще срещне Димитър Кузманов, който се наложи с 6/4 6/4 над Драгомир Козаров.

В друг мач от четвъртфиналите един срещу друг ще застанат Александър Лазов и Валентин Димов, които отстраниха съответно Николай Драганов с 6/3 6/1 и Георги Кръстев с 6/3 6/0. Останалите срещи от втори кръг на Държавното лично първенство за мъже БНП Париба все още не са завършили, а резултатите ще станат ясни по-късно днес.