Третата българска ракета Диа Евтимова загуби с 2:0 (3:6, 3:6) сета от представителката на Люксембург Ан Кремер в първи мач на сингъл от втория ден на Фед Къп в Ейлат.

Първият сет бе открит с гейм за България. Резултатът бе е 3:1 в полза на България. Втората ракета на съперника успя да се възползва от предоставенитей възможности, като не само изравни за 3:3, но не допусна да загуби гейм и спечели сета с 6:3.

Втория сет започна лошо за Диа Евтимова, която отстъпваше с 0:3 гейма. При свой сервис обаче, след загубени осем поредни гейма успя да спечели за 1:3. След това Евтимова и Крамер си размениха по още един гейм. Кремер обаче продължи да играе стабилно и накара младата българска тенисистка да греши, с което успя да дръпне с 5:2. 246-ата в света Евтимова взе своя сервис за 3:5, но не успя да се противопостави успешно в следващия, с което загуби втория сет с 3:6, а с това и мача.

В момента представителката на Люксембург се намира на 77 места пред българката в световната ранглиста. Но и е значително по-възрастна на 35 години.

Диа записа победа над Ан с 2:0 сета в мача между двете в Атина през септември 2010 година. Бившата номер 18 в света има и три загуби в трите си мача срещу Маги Малеева.

По всяка вероятност вторият мач по единично ще бъде между Цветана Пиронкова и Манди Минела, а след него ще бъде и сблъсъкът на двойки Пиронкова / Малеева - Ан Кремер / Манди Минела.

Вчера България победи Полша с 2:1 победа, докато Люксембург падна от Израел с 0:3.