Куп звезди ще вземат участие в четвъртото издание на традиционния тенистурнир по двойки "Труд Мастърс", който ще се състои в събота и неделя в зала "София".

Водачи в схемата са миналогодишните шампиони - премиерът Бойко Борисов и старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев, които ще трябва да защитават титлата си. Йордан Лечков и Николай Гигов са лидери в долната част на схемата.

В турнира ще участват журналисти, финансисти, музикални звезди, лекари, професори, а сред хората, свързани със спорта, личат имената още на Ангел Бончев, Сашо Везенков и Лъчо Танев.

Жребият днес изтеглиха президентът на БФС Борислав Михайлов и волейболната легенда Любо Ганев.

Играе се един сет до 9 гейма. БФТенис е осигурила трима съдии с международна категория.

За победителите е предвидена голяма купа, а ще има много награди от спонсорите на състезанието, като кафемашина, резачка, уикенд за двама в 5-звезден хотел, както и ракета от „Хед”. Христо Стоичков пък ще даде своя специален ловен приз „Рогата на тенисиста”, който миналата година бе оценен на 8000 евро и бе спечелен от Николай Гигов.

Срещите от горната схема са в събота от 11.00 до 13.00 часа, а в долната част - от 15.00 до 17.00 часа. В неделя са полуфиналите и финалът с начало 11.00 часа.

Между тях БФТенис ще представи част от инициативите си по повод 80-та си годишнина, която е 2010-та, както и ще представи младите надежди на спорта Виктория Томова и Димитър Кузманов.