Любен Попов е големият шампион в поредния турнир на семейната тенис и СПА верига Weekend Tour. Той си тръгна с две купи и един сребърен медал от Санта Марина Оупън I. Във финала на сингъл мъже Попов победи Константин Станков с 6:3. Конкуренцията в турнира беше жестока, а за първото място се бориха тенисисти от София, Търговище, Благоевград и Варна. В групите Попов загуби мача си срещу Станков, но в двубоя за титлата смени тактиката и взе победата лесно. Константин беше пределно мотивиран, но не успя да повтори успеха си от Ува Нестум Оупън 2020 и не стигна до първото място.

„Поздравявам съперника за добрата игра, - каза Попов. – В мача ни в групите играх в неговото темпо и загубих. Във финала го изкарвах често на мрежата, където той не е толкова уверен. Не влизах в дълги разигравания и така стигнах до победата.“

Любен спечели първото място и на двойки мъже с партньор Калоян Йорданов. В срещата за първото място те победиха Явор Астарджиев/Радослав Милов с 6:2. Във финала на смесени двойки, трети на Попов за деня, той не успя да стигне до победа. В партньорство с приятелката си Цветелина Пулева Попов се изправи срещу Калоян Йорданов/Искра Бочева и двамата поведоха с лекота с 5:2. Победата изглеждаше сигурна, но тогава съперниците им заиграха на високи обороти, елиминираха грешките и стигнаха до тайбрек. В решаващия сет Йорданов/Бочева показаха най-добрата си игра и спечелиха решаващата част със 7:1.

На сингъл жени шампионка стана Ивелина Петрова от Варна, която направи дебют в Weekend Tour. По пътя към титлата тя не допусна нито една загуба, а във финала победи Росица Стойкова с 6:1. Утешителния турнир спечели Калоян Георгиев, който надигра в мача за първото място Тодор Димитров с 6:2.

Всички шампиони си тръгнаха с купи и с вина специална селекция от изба Тиквеш.

Освен с доминацията на Любен Попов Санта Марина Оупън I ще се запомни и с най-веселия и многолюден тенис лагер за деца. В продължение на три дни Здравка Дервенска от Славия Хепи Уин показа първите стъпки в тениса на 20 момчета и момичета от 4 до 14 години. С растящ ентусиазъм децата започнаха да правят разигравания и да бележат точки на мрежата. В почивките между тренировките малките тенисисти се подкрепяха с освежаващи напитки и закуски, за да имат повече сила. В неделя всички деца от тенис лагера получиха специални сертификати и участваха в томбола за награда, осигурена от домакините – почивка за двама в комплекс Свети Иван Рилски в Банско. Ваучерът отиде у Раден Касабов, който ще заведе родителите си в Пирин. След общата снимка на всички участници в надпреварата се проведе и традиционната томбола, в която организаторите раздадоха награди, а Мария Недкова спечели почивка за двама в Банско. Всички състезатели от Санта Марина Оупън I получиха подаръци от Danhson – препарати с магнезий за по-добра кондиция.

Следващата морска ваканция на Weekend Tour е от 18 до 20 юни в Каваци за наградите на Green Life Open I. Записването е отворено на https://www.weekendtour.bg/.