Традиционният есенен любитлески турнир в град Сандански - Интерхотел Сандански Оупън, завърши, а негов победител стана Любен Попов. Надпреварата се организира от 2013-а година и е една от любимите дестинации на всички тенисисти, както и техните семейства. В период от три дни участниците тренираха и играха тенис, като още в петък започнаха заниманията, докато уикендът се състояха официалните срещи. За разлика от миналата година, то този път времето беше прекрасно за тенис.

Състезателите този път бяха разделени в шест групи, а форматът на игра беше Fast4. Това гарантира на всички, че ще могат да се насладят максимално на играта. Освен това форматите бяха сингъл за мъже и жени, смесени двойки, както и двойки мъже. При дамите победителката стана местната любимка Лилия Бърдарска, след като Лили записа пълен актив от победи и си гарантира втора титла от Weekend Tour. Нейна подгласничка остана Цветелина Попова, която демонстрира растеж в играта си и закономерно стигна до първото си отличия на сингъл. Нейн треньор е не кой да е, а съпругът ѝ - Любен Попов.

Именно той стана шампион в Сандански, а градът категорично му е на късмет, след като това е трети негов успех там. Във финалната среща той победи след тежък мач Велчо Миронов. На полуфинала Миронов поднесе изненадата в тура и елиминира втория в схемата Мартин Милчев. Успехът му даде нужния тонус и във финала той тръгна с успешен за него първи сет и успех в тайбрек с 13:11. Втората част обаче беше за Попов, който спечели и тайбрека в решителната част.

Иначе, във втория сет играта беше равностойна между двамата, а в едно от разиграванията Миронов се подхлъзна и падна на корта, което му създаде нужния дискомфорт, след което за кратко мачът беше спрян. След възобновяването на срещата ударът определено пречеше на Миронов с неговото движение, след което Попов грабна втория сет. В решителната част отново Любен влезе по-силно и Велчо Миронов не успя да му се противопостави категорично.

На двойки при мъжете първенци станаха Димитър Атанасов и най-възрастният участник в турнира - Чавдар Ненчев. Утешителният турнир при мъжете беше спечелен от Антон Стоянов. Домакините от Интерхотел Сандански бяха осигурили награди - ваучер за нощувка в хотела, а Борн също се включиха в наградите за победителите.