Латвийският национален отбор по тенис ще пристигне 4 дни преди мачовете срещу България от турнира за Купа Дейвис. Тимът ще дойде в Пловдив в понеделник.

Двубоите ще се проведат от 10-ти до 12-ти юли на кортовете на тенис клуб Локомотив в Пловдив. Има вероятност гостите да пристигнат без своята звезда Ернест Гулбис, който е 74-ти в световната ранглиста.

Това все пак ще стане ясно едва след пристигането н латвийците в Пловдив. Победителят от сблъска между България и Латвия ще играе плейоф за класиране в първа група на Евро-африканската зона.

По-голямата част от нашия състав вече е в Пловдив и тренира под ръководството на Димитър Господинов, който е капитан на националния тим, в отсъствието на Огнян Илиев. С бащата на Григор Димитров вече тренират Тодор Енев, Валентин Димов и Симеон Иванов, а в началото на другата седмица към тях ще се присъединят Ивайло Трайков и Тодор Грозданов. Един от петимата ще отпадне в последния момент от състава за мачовете срещу Латвия.

Жребият ще бъде теглен в четвъртък, 9 юли, от 12 часа. На следващия ден, в 14.30 е официалното откриване на мачовете, а половин час по-късно е и първият от петте двубоя за Купа Дейвис.

Шефът на ТК Локомотив Пловдив д-р Георги Крумов заяви, че националите не се притесняват от противника, дори и ако в неговия състав е Ернест Гулбис.

„Тодор Енев няколко пъти е споделял, че в мачовете за Купа Дейвис играе с по-голяма амбиция, отколкото в индивидуалните си мачове. Една от неговите мечти е да победи в този турнир играч от Топ 100 и същевременно да помогне на България да се придвижи по-напред в световната ранглиста. Ако Гулбис дойде, Тошко има шанс да сбъдне своята мечта”, каза Крумов.