Отличното представяне на новата надежда на българския тенис Димитър Кузманов продължи с класирането му за полуфиналите на турнира на твърди кортове от първа категория във френския град Льо Понт (до 16 години).

15-годишният Кузманов, поставен под №1 в основната схема, в 1/4-финалите отстрани представителя на домакините Себастиан Болц в два сета 6-3, 6-4. Друг французин - Матия Бурге ще бъде противник на българския тийнейджър за място във финала.

Тази седмица Кузманов оглави ранглистата на Tennis Europe до 16 години. Младият ни тенисист участва в последните три седмици в поредица от най-силните турнири в тази възрастова група в Италия. Той достигна финала в Монтекатини, след което спечели титлите в Милано и Крема, което го изкачи на върха.

Победата на Кузманов срещу Болц беше 14-та му поредна и 19-та от последните 20 срещи. Димитър Кузманов е роден на 28 юли 1993 година в Пловдив, син е на бившата състезателка и капитанка на националния отбор за жени за Фед Къп Дора Рангелова. Състезава се за ТК Локомотив Пловдив.