Българският тенисист Димитър Кузманов отправи силни думи към спортните фенове и специалисти. Кузманов публикува интересни размисли след свое участие в Анталия и Йерусалим.

Представяме ви публикацията на Мико Кузманов в социалните мрежи:

„Искам да споделя някои неща с българскато спортно общество. И го правя, не, за да се заяда по някакъв начин или да отговоря на някой, а просто защото много хора нямат идея какво се случва "зад кулисите" и в живота на нас спортистите!

Ще ви разкажа за поредната, хилядната ситуация в моя спорт тениса.

След като в неделя спечелих турнира в Анталия на клей, вечерта трябваше да пътувам до Йерусалим. След 4 часа сън пристигнах на тотално различни условия (настилката на турнира е твърда и има надморска височина, която оказва голямо влияние в тениса). Проведох ужасна тренировка следобед, в която не знаех какво се случва, а това не е най-доброто усещане, когато на следващия ден имаш мач!

И в крайна сметка трябва да успееш по всякакъв възможен начин да се събереш и да превъзмогнеш всичко това (умора, недоспиване, климатизация, атмосферни условия), защото на следващата сутрин имаш мач и никой няма да излезе да играе вместо теб! И въпреки това има огромна вероятност това да не се случи,защото все пак сме хора!

При мен днес за пореден път се получи!

Но, когато следващия път започнете да коментирате, плюете и да се присмивате, на който и да е български спортист, се замислете, че има хиляди неща, за които си нямате и представа!

Уважавайте усилията и труда на всеки човек, независимо от неговата професия, и независимо от резултатите му в областта, в която се занимава! Нещо, което все още не е понятно на много хора в България!