През тази седмица, на кортовете на ТК "Черно Море-Елит" във Варна, ще се проведе вторият от серията фючърси с награден фонд $10,000 в България, а място в основната схема на състезанието намериха цели десет български тенисисти.

Димитър Кутровски, за когото това ще бъде първи турнир след 15-месечното наказание за употреба на забранени вещества, ще започне участието си срещу кипъреца Фотос Фотиадес, който в момента няма класиране в световната ранглиста.

Втората ни ракета Александър Лазов е поставен под №3 в схемата и в среща от първи кръг ще срещне италианеца Омар Джакалоне (№890), а полуфиналистът от Пловдив Димитър Кузманов ще стартира участието си срещу получилия WCМарсел Радев.

Тихомир Грозданов също попадна сред поставените тенисисти в основната схема и първият му съперник ще бъде чехът Ондрей Вацюлик (№1365), а в един от най-интересните двубои от първи кръг един срещу друг ще се изправят Валентин Димов и братът на световния №1 Новак Джокович - Марко.

Финалистите на двойки от фючърса в Пловдив преодоляха успешно квалификациите, след като днесДинко Халачев се наложи с 6-2 7-5 над Слободан Йевтич (№1565), а Петър Трендафилов надигра Риота Киши (№1232) след успех със 7-6(5) 7-6(0). В началото на тайбрека на втория сет японецът получи третото си предупреждение в мача – този път за умишлено изпратена топка в публиката, и бе санкциониран с наказателен гейм от съдията, а това донесе и крайната победа за българина, пише tenniskafe.com.

Ето и всички двубои от първи кръг с българско участие:

[Q] Петър Трендафилов - [1] Карлос Гомес-Ерера (№438, Испания)

[wc] Петър Атанасов - Нико Матич (№789, Германия)

[Q] Серафим Грозев - Жулиен Канина (№720, Белгия)

[3] Александър Лазов - Омар Джакалоне (№890, Италия)

Валентин Димов - Марко Джокович (№657, Сърбия)

[8] Тихомир Грозданов - [Q] Ондрей Вацюлик (№1365, Чехия)

[4] Димитър Кузманов - [wc] Марсел Радев

[Q] Динко Халачев - [7] Франсоа-Артюр Вибер (№646, Фрaнция)

[wc] Димитър Кутровски - [wc] Фотос Фотиадес (без класиране, Кипър)