Сезонът за Димитър Кутровски завърши, след като българинът загуби с 6:7(2), 5:7 от Даниел Сметърст на четвъртфиналите на чалънджъра с награден фонд 50 хиляди долара в Шампейн (САЩ).

Кутровски започна от квалификациите, записа четири поредни победи, но в двубоя срещу Сметърст нямаше никакъв късмет, след като и в двата сета бе стигнал до сетболи, но въпреки това загуби.

"Неприятен завършек на годината. Сервирах и за двата сета, имах сетболи, но загубих 6-7 5-7. Все пак има някои позитивни неща и като цяло се представих добре. 2013 г. е вече в миналото и очаквам с нетърпение да продължа изкачването си в ранглистата през 2014-а", написа Дими в профила си във Фейсбук.

Кутровски със сигурност може да бъде доволен от годината, тъй като заради наказанието си пропусна първата половина на сезона, но след това достигна до четири финала на ниво Фючърс и завърши отлично в серията от чалънджър турнири в САЩ. В Шампейн Кутровски приключи с 1460 долара от наградния фонд и 18 точки за световната ранглиста, благодарение на които ще завърши годината в топ 500 – на около 480-то място.