Елица Костова се класира за четвъртфиналите на турнира с награден фонд 50 000 долара в столицата на Турция Анкара. Българката, която е поставена под номер 2, спечели с 6:7 (2), 6:4, 6:4 срещу София Шапатава от Грузия в среща от втория кръг. Така тя си осигури 15 точки за световната ранглиста, а за място на полуфиналите ще спори с румънката Александра Каданту.

Костова отново трябваше да прави обрат, както се случи срещу Александрина Найденова в първия кръг. Тя отстъпи първия сет след тайбрек, въпреки че водеше с 4:2, а след това сервираше за сета при 6:5. Във втората част Костова поведе с 4:1, но допусна изравняване, което обаче не се оказа фатално и тя взе сета с 6:4. Последната част отново Елица проби в последния гейм за 6:4.

На двойки Костова и Корнелия Листер (Швеция) елиминираха водачките в схемата Паула Кания (Полша) и Марина Мелникова (Русия) със 7:5, 6:3. Така те се класираха за полуфиналите, където ще ги очаква мач с Анна Блинкова (Русия) и Лидия Марозава (Беларус). На четвъртфиналите отпаднаха Александрина Найденова и Вероника Кудерметова (Русия), поставени под номер 2, след 5:7, 6:3, 6-10 срещу Сабина Шарипова (Узбекистан) и Екатерина Яшина (Русия).

Петя Аршинкова се класира за четвъртфиналите на турнира за жени в Казабланка (Мароко) с награден фонд 10,000 долара. Българката победи петата в схемата Кристина Ене (Румъния) с 6:2, 6:3 във втория кръг и вече се подготвя за срещата си с лидерката в схемата Маргот Йеролимос (Франция).

Габриел Донев пък приключи участието си на тенис турнира в Анталия (Турция) с награден фонд 10,000 долара. Българинът се отказа срещу Джем Илкел (Турция) в среща от първия кръг при резултат 0:6, 0:3. /БГНЕС