Дуетът Димитър Кутровски/Тодор Енев загуби с 2-6, 2-6, 6-3, 6-4, 4-6 в много драматичен двубой от двойката Маркос Багдатис/Рарес Куздриореан в третия мач между България и Кипър от плейофите за оставане във втора група на Евро-африканската зона за "Купа Дейвис".

Днешният двубой в зала "София" бе от изключителна важност, преди утрешните финални два и очакваният фаворит Кипър все пак спечели, предвид наличието в редиците си на звездата Маркос Багдатис. Така островитяните вече водят с 2-1 в серията, а ние нямаме място на повече грешки.

Успехът на Кипър днес обаче не дойде никак лесно. След два лесни сета за тях, Кутровски и Енев вдигнаха оборотите и изравниха до 2-2 сета. В решителната част играта отново бе равностойна, но нервите на нашите не издържаха при 4-5 в полза на Кипър и сервис на Кутровски.

След продължителен гейм с много обрати, кипърците все пак успяха да пробият, с което и да затворят мача. Утре са другите два мача на сингъл: Димитър Кутровски - Маркос Багдатис и Цветан Михов - Филипос Цангаридис.