Казанлъчанинът - Красимир Минтов, триумфира отново в тенис турнира, организиран от Green Life Resort Созопол! Надпреварата се проведе от 6 до 11 септвмври, като това е най- дългата тенис ваканция в календара на Weekend Tour. В нея любителите на тениса се конкурират за уикенд почивка от домакина.

И през тази година Минтов не допусна загуба и защити трофея си, спечелен през 2021-а година. С успеха си той доказа, че класата в тениса е вечна и няма млади и стари. В крайна сметка все пак трофеят не попадна в ръцете му лесно, като във финала той се изправи срещу Велислав Панчев. Последният мач от тура започна много добре за младока, който за по-малко от четвърт час затвори първия сет, като дори не даде гейм на своя опонент. Краси, който има славата на изкючително добре подготвен тактически играч, успя да се окопити и започна да играе много по-уверено.

Той стартира с атака към форхенда на Панчев, което форсира Велислав да допуска повече грешки в играта си, за да може Красимир да затвори втория сет в своя полза. В третата и решителна част играта между двамата се изравни, но Минтов спечели ключовите точки в частта и това направи разликата между двамата.

В крайна сметка Краси Минтов спечели след 0-4, 4-1, 5-3 и ще заведе своята фамилия на уикенд почивка в Green Life Bansko.

При двойките победители станаха врачанинът Петър Тодоров и неговият партньор в турнира Свилен Свиленов от София. Дуетът стигна до титлата с пълен актив от победи през седмицата. Подгласниците останаха панагюрската двойка Янко Калабуров и Георги Божков. Всички състезатели и техните близки останаха доволни от условията в Green Life, както и времето в Созопол и имаше изключително позитивно настроение. Наградите бяха връчени на специална церемония в събота вечер след финала. По време на награждаването големият победител призна, че това е един от любимите му формати и няма търпение да се завърне отново в игра. Турнирът е част от календара на Weekend Tour - веригата за тенис почивки, а следващото издание ще бъде от 22-и до 25-и септември във ваканционното селище Санта Марина.

Записванията за там продължават, като организаторите канят всички желаещи да се включат в турнира, с който официално се затваря морския тенис сезон на родното Черноморие. Ако искаш и ти да опиташ от тенис почивките, може да заявиш участие на сайта на www.weekendtour.bg, като до края на 2022-a остават общо 4 събития.