На 22 юли (неделя) на новооткритите кортове за плажен тенис в ТК „Глория Палас” се проведоха финалите на втория турнир от веригата “Dеvin плажен тенис”. В състезанията се включиха повече от 80 души – както национални състезатели, така и шампиони по боулинг, футболисти и журналисти.

Титлата при жените бе за двойките Катерина Генова-Елена Андонова. На финала те надиграха Илияна Докова-Теодора Статева с 6:1, 6:3. Това бе дебют за Андонова, която е авторитетен тенис арбитър.

Оспорвана беше битката при мъжете. Финалът при тях очаквано бе между двойките Росен Ненчев-Янаки Янакиев и Борислав Бончев-Станислав Табов. Играта завърши с резултат 6:3, 2:6. 6:4 за двамата ни национални състезатели Ненчев и Янакиев.

За титлата при смесените двойки спориха Генова и Табов срещу Цакова и Моленда. Кая, както е известна Генова сред почитателите на плажния тенис, успя да извоюва още една победа и стана двоен шампион – както на смесени двойки, така и на двойки жени.

Следващият турнир от веригата ще бъде на 28 и 29 юли (събота и неделя) в курортен комплекс „Свети Влас”. Организаторите очакват в него да се включат много почиващи и гости на комплекса. Турнирът е отворен и в него може да участва всеки желаещ. Писмени заявки се приемат до 27 юли на gdonchev@bgtennis.bg.