С 30 минути закъснение привечер в България пристигна бившият номер едно в мъжкия тенис и определян за секссимвол Карлос Моя. Малко преди тенисиста, на ВИП-а на аерограра София се появи и най-богатият българин Васил Божков.

Моя, който идва за юбилея – 80 години българска федерация тенис, и заснемането на нов клип към последния си аромат, бе изненадан от журналистическия интерес, а едно от първите му впечатления за българската столица станаха големите задръствания.

Ето част от първите думи на Карлос Моя в България:

„За първи път съм тук, но съм радостен, че ще имам два дни, в които ще мога да се запозная с вас. Свикнал съм на медиен интерес, но приятно ме изненадахте. Последният ни мач беше през месец май, след което се наложи да спра за малко. Направих операция на стъпалото си, а и преди два месеца станах баща. Искам да отбележа обаче, че не съм се отказал от моята тенис кариера. Следя абсолютно всичко в професионалния тенис, но не мога да определя кога точно ще се върна. Сега, главно в програмата ми са включени демонстративни срещи и в зависимост от състоянието на стъпалото ми, ще стане ясно кога ще се върна на корта.

От българските тенисисти зная само за Григор Димитров, той е млад, талантлив, а вече сред мъжете. Мога да кажа, че го чака голямо бъдеще. По отношение на Цветана Пиронкова знам само , че е играла полуфинал на Уимбълдън, а това значи много. На младите български тенисисти, част от които ще срещна утре в зала „Христо Ботев” от 13.00 часа, мога да кажа само: „И аз съм бил като вас, но продължавайте, не е лесно, но с много труд се успява.”

По отношение на Рафаел Надал, който сега е номер едно, заради своя характер и воля, аз го познавам от 11-годишен, а когато навърши 13 вече започнахме да тренираме заедно. От него може да стане добър кръстник на дъщеря ми, но традицията е друга.

Преди 9 години ми предложиха идеята да започна да се занимавам и с парфюми, приех и не съжалявам. Това не само е добър бизнес, но вече мога да кажа, че съм и специалист по отношение на ароматите.

Защо не да включим и българско розово масло в някой бъдещ мой парфюм, знам, че мирише добре, но все пак специалистите решават. Защо да не дойда и на празника на розата в България, но до месец май догодина има доста време.

През 1998 година, когато спечелих Ролан Гарос сбъднах детската си мечта и не ми липсва това, че не съм триумфирал на друг турнир. В главата ми в момента е щастлива бъркотия, заради дъщеря ми, днес е първият ден, в който аз се отделям от нея, след като се роди преди два месеца. Усещането да си баща е нещо ново за мен. В момента това е на първо място, но отново ще кажа – не съм, се отказал от тениса.”