Карлос Моя ще играе тенис на 6 ноември от 13 часа в София. Бившият №1 пристига у нас по случай 80-ата годишнина на Българска федерация по тенис и фирма „Камко”, с която популяризира парфюмите си. Дарик радио е медиен партньор на гостуването на тенис звездата.

Роденият в Палма де Майорка преди 34 години тенисист ще изнесе нагледен урок как се побеждава на корта на най-малките шампиони на България в зала „Христо Ботев”. След това шампионът от Ролан Гарос през 1998 година, от купа Дейвис с Испания през 2004 година и финалист от Откритото първенство на Австралия през 1997 година и много други, ще има демонстративен мач с част от най-добрите родни топ играчи. За съжаление обаче Моя няма да може да провери уменията си с ракета в ръка с Григор Димитров, който няма възможност да е на 6 ноември в София заради турнири в чужбина. Испанецът ще представи също така новите аромати в едноименната си линия.

Бившият №1 в света, който е автор на над 555 победи в кариерата си, пристига по повод 80-годишнината на федерацията ни по тенис, но и да представи най-новите си парфюми, които носят неговото име. Моя ще остане у нас 48 часа, като пристига на 5 ноември следобед.

„През цялата година имаме мероприятия във връзка с честването на юбилея на федерацията, но идването на Карлос Моя е кулминацията и изключително важен момент в края на годината! Това стана благодарение на нашите партньори от фирма „Камко”, които са партньори на Моя в парфюмерийния бизнес. Радваме се, че успяхме да получим неговото потвърждение и ще уважи нашия празник. Карлос моя ще участва лично един открит тенис урок с децата – най-малките тенис шампиони на България. Сигурен съм, че това ще бъде много интересно не само за любителите на тениса в България и треньорите, но и докосването на децата с уменията и знанията на един такъв тенис шампион ще бъде изключително полезно и ще действа мотивиращо за тяхното бъдещо развитие. В програмата му е включен освен открития тенис урок и един демонстративен мач след това за надявам се пълната зала „Христо Ботев”. Имаме няколко варианта за съперници на Моя на корта, но за съжаление Григор Димитров има турнир в чужбина по същото време и няма да може да участва. Надявам се като приключи за сезона Гришо, да имаме възможност да го наградим като „Най-добър тенисист на България за 2010 година”, да му окажем уважението си за радостите, които ни носи непрекъснато. Радващото е, че Карлос Моя веднага се съгласи да ни уважи, а в случая и федерацията не отделя никакви средства защото партньорът ни „Камко” се грижи за цялата финансова част и в тези тежки времена ние. На 80 години БФТенис е в добро състояние. За това говорят успехите, богатия календар, оценките от чужбина и нашите спонсори, партньори. Ние сме с ясното съзнание, че има още много, много работа в дългосрочен план по програмите ни, за да усети подема”, каза пред Гонг президентът на БФТенис Стефан Цевтков.

Христо Драмов от фирма „Камко”, която е представител на ароматите на тенисиста от осем години насам у нас, разкри: „Нашата фирма е партньор на БФТенис за юбилея, демонстративния урок и мач в зала „Христо Ботев”.

Карлос Моя ще участва и в други прояви, като едната е да представи новата си колекция парфюми. Испанецът ще стане част и от благотворителни инициативи, свързани с тениса и с деца в неравностойно положение. Той ще бъде без семейството си при посещението в София. От осем години се опитваме да го убедим да ни гостува. Можеше да дойде и по време на силните моменти в кариерата си, но нямаше силен турнир у нас, който да отговаря на класата му”.