Втората ракета на България Сесил Каратанчева преодоля квалификациите на турнира по тенис на червени кортове в италианския град Латина с награден фонд 50 000 долара.

В решителен мач от третия кръг на предварителната схема Каратанчева, която през януари се завърна на корта след двугодишно наказание заради употреба на допинг, победи италианката Алексия Вирджили с 6:3, 6:3.

Така българката, която е 364-а в света в момента, си осигури 3 точки за световната ранглиста при жените и 475 долара от наградния фонд.

Възможните съпернички на Каратанчева в първия кръг на турнира са друга квалификантка, Махаела Пащикова от Чехия или поставената под номер четири французойка Оливия Санчес.

Жребият за попълването на основната схема е тази вечер. Другата българка - Мартина Гледачева, загуби във втория кръг на квалификациите от сръбкинята Неда Козич с 1:6, 7:6, 1:6.

Двубоят се доигра днес, след като снощи беше прекъснат при резултат 1:6, 7:6, 1:2 заради падналия мрак. Сръбкинята спечели четири поредни гейма, а с това и срещата.

17-годишната Гледачева, която участваше с уайлд кард, напусна надпреварата с 1 точка и 143 долара от наградния фонд.