Втората ракета на България Сесил Каратанчева пропусна мачбол и отпадна във втория кръг на турнира по тенис на червени кортове в мароканския град Фес с награден фонд 145 хиляди долара.

18-годишната Каратанчева на два пъти сервираше за победата във втория сет, но в крайна сметка загуби с 6:3, 6:7(4), 1:6 от поставената под номер 1 Анабел Медина Гаригес (Испания) в маратонски мач с 14 пробива, продължил 2:45 часа.

В първия сет софянката направи решаващ пробив в шестия гейм, за да поведе в резултата след 48 минути игра.

Втората част беше крайна драматична. 25-годишната Медина Гаригес набързо поведе с 2:0, но Каратанчева изравни на 2:2, след което проби в седмия гейм. При 5:4 и 40:30 Каратанчева пропиля мачбол с двайна грешка и 34-ата в света испанка изравни.

Българката веднага отново успя да пробие за 6:5, но отново се провали при собственото си подаване и се стигна до тайбрек. 25-годишната Медина Гаригес дръпна с 6:3 и затвори сета след 7:4 точки.

В третата част българката се срина и спечели само още един гейм.

Каратанчева все пак си осигури 15 точки за световната ранглиста и 1925 долара.

Както е известно за 243-ата в света българка това беше първо участие в основната схема на турнира на УТА след завръщането си на корта през януари след 2-годишно наказание заради употреба на допинг.