Четири бразилки, седем италианки, две сръбкини, една американка и една българка най-малко ще приковат вниманието на любителите на тениса в 17-то издание на Международния женски турнир „Алианц Къп” с награден фонд 25 хиляди долара от 9 до 16 септември на кортовете на ТК Левски в Борисовата градина.

Момичета от 20 страни идват в София за участие в надпреварата. Единствената поставена в основната схема българка е Дия Ефтивмова – под номер 8.

Биляна Павлова евентуално ще се включи в квалификациите, а е възможно и пускането с „уайлд кард” на Деси Младенова и Лияна Тодорова. №4 в схемата американка Лаурен Албанесе в момента играе при девойките на Откритото първенство на САЩ. А начело са поставени бразилките Дженифър УилдДжажа (202 в ранглистата) и Мария-Фернанда Алвес (№222).

Очаква се тази година турнирът да бъде по-силен от миналата, с оглед на наситеното участие на тенисистки от топ 200 до топ 300 в световната ранглиста.

„Тук виждаме как израстват младите таланти, оттук излизат звездите. Примерът е победителката Тамира Пашек, която бе включена в София с „уайлд кард”, а сега е в първите 40 на планетата”, сподели директорът на надпреварата Димитър Войнов.

За разлика от предишни години, когато се организираха демонстративни игри с тенисисти в инвалидни колички, сега ще има мачове.

На 16-ти септември след финала ще бъде открита и паметна плоча на учредителите на Българския спортен клуб, чийто наследник е ТК Левски.