Капитанът на националния ни отбор по тенис за Купа Дейвис Тодор Енев заяви, че с убедителните си победи в първия и втория кръг на Откритото първенство на Австралия Григор Димитров доказва, че има заслужено място сред най-добрите в световния тенис елит.

„Едно страхотно представяне на Григор, който с убедителните си победи в първия и втория кръг доказа мястото си сред най-добрите. Вижда се, че е в добра форма. Мисля, че той обича тази настилка, която му пасва на играта и очаквам още победи от него. Мисля, че е напълно възможно да стигне до победата срещу Милош Раонич и мисля, че ще успее”, коментира от Германия за Гонг Тодор Енев.

По повод големите горещини в Мелбърн и проблемите на тенисистите, Енев заяви: Направо е ужас да се играе в тези жеги. В тези дълги мачове, които са от пет сета понякога, направо е немислимо как издържат.”

Тошко Енев сподели, че в Германия наблюдава мачове на двама от националите - Димитър Кутровски и Тихомир Грозданов. „Наблюдавам мачове на по-голяма част от момчетата от националния отбор, сред които Димитър Кузманов, Димитър Кутровски, Тихомир Грозданов, Валентин Димов, Петър Трендафилов. Дойдох да видя как се развиват. До момента всичко е точно с тях, добре играят и се представят отлично”, каза Енев и заяви още:

„Искам още веднъж да благодаря на българската федерация по тенис за гласуваното доверие. За мен е огромна чест да поема националния тим по тенис. Познавам момчетата и техните качества. Надявам се да се развиваме в най-добро отношение.”