Продължава лагерът на националния отбор на България по тенис преди двубоя срещу Гърция в Атина от 4 до 6 април, който е за оставане във втора група на Евро-африканската зона на Купа „Дейвис”. В петък към него се присъедини и втората ракета Димитър Кутровски, който пристигна снощи от Съединените щати.

Капитанът Тодор Енев проведе заниманието на Българския национален тенис център заедно с кондиционния специалист Емил Стоименов, с Кутровски, Тихомир Грозданов и Динко Халачев, както и тенисистите от разширения отбор Алекс Мартински и Васко Младенов, които се включиха с много настроение.

„Подготовката върви идеално и съм оптимист за изхода от двубоя. БФТ ни осигури всичко необходимо за лагера – заяви Енев. - Момчетата са надъхани за силна игра срещу Гърция. Голям коз за нас е, че ще участва Григор Димитров. Сигурен съм, че той ще даде всичко от себе си. Но Купа "Дейвис" е отборен турнир и всички български тенисисти трябва да се раздадат на 100 процента, за да победим. Надявам се да имаме една позитивна седмица в Атина. Към нас се присъедини и Кутровски, който в понеделник ще е в първите 400 в света. Грозданов се старае много в тренировъчния процес и е в добра форма. Същото важи и за Халачев. Очаквам и удари под кръста в Гърция. Техните фенове са много темпераментни, но се надявам да се справим в тази обстановка”

Димитър Кутровски благодари за поканата и заяви, че се радва, че отново е част от отбора на България.

„Не съм играл на клей тази година, но смятам, че няма да имам проблеми с аклиматизацията – свикнал съм често да преминавам от една настилка на друга. Имам да си връщам на първата ракета на гърците Ангелинос. Загубих от него на турнира в Пловдив миналата година в три сета, като може да се каже, че изпуснах победата. Титлата от фючърса в Канада ме кара да тренирам още по-усилено, за да вървя напред. Знам, че в Атина ни чакат трудни мачове, но очаквам да сме сериозни и мотивирани и да спечелим”, каза софиянецът.

Тихомир Грозданов е на мнение, че лагерът протича нормално.
„Чувствам се отлично физически и психически. Очаквам категорична победа в Атина. Познавам гръцките тенисисти – не са толкова добри и повечето са зад нас в световната ранглиста. Очаквам обаче да имаме проблеми със съдийството”, коментира Грозданов.

Динко Халачев заяви, че обстановката в националния отбор е отлична и на състезателите е осигурено всичко необходимо. Левичарят от Хасково очаква българите да бъдат на топниво в Атина.