“Честно да си кажа, много разчитах, че Маги Малеева може да дойде и отново да подкрепи отбора ни за Фед Къп най-вече със своя професионализъм и с присъствието си като едно от най-големите имена в световния тенис. За съжаление тя няма време да се подготви и това е основната причина да не бъде с нас и догодина в Израел“, така коментира пред Гонг капитанът на България за Фед Къп Дора Рангелова новината ни, че догодина в Израел тимът ни ще бъде без бившата №4 в света Малеева.

“Тя като професионалист иска да дойде подготвена, тренирана, а знаете, че има две деца и приоритетите й са съвсем различни. Аз искрено й благодаря за миналата година, че бе с над на Фед Къп, защото това бе изключителен жест и усилия. Уважавам и сега нейният отказ. Опита се да направи усилия отново да се подготви, но няма време. Надявам се, че и без нея ще успеем отново да постигнем целта си“, добави още Рангелова.

След като последните години тимът ни успява да запази мястото си в І група на зона Европа-Африка на Фед къп, дали целта ще бъде същата и от 30 януари в израелския курорт Ейлат в конкуренцията на Австрия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Естония, Великобритания, Гърция, Унгария, Израел, Люксембург, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Швеция, ето отговора на Дора Рангелова: “Целта ни отново ще бъде да запазим мястото на България в І група на зона Европа-Африка на неофициалното световно отборно първенство по тенис за жени. Но след тази изключително добра година и на трите момичета в отбора - Цвети, Диа и Елица, защо не да търсим и нещо повече?! Винаги ми се е искало да бъдем и малко оптимисти, а не само да се задоволяваме с някаква малка цел. Надявам се, че ще можем да играем и за изкачване в по-горна група на Фед Къп“.

До края на годината капитанът на България трябва да заяви тенисистките, с които страната ни ще участва на Фед Къп. Ето как върви определянето на състава ни: “Гръбнакът на отбора е ясен, въпреки че все още сме в преговори с момичетата относно финансовите им условия за участие във Фед Къп. Но искрено се надявам, че Цветана Пиронкова, Диа Евтимова и Елица Костова ще вземат участие още повече, че тази година бе изключително успешна и за трите. Така че сигурно това ще бъдат първите три ракети на България. До края на годината ще бъде уточнено след отказа на Маги Малеева кой ще вземе четвъртото място в отбора. Изабела Шиникова върви изключително успешно, стана държавна шампионка за жени на България тази година и е в полезрението ни. Александрина Найденова, Юлия Стаматова, разбира се и Вики Томова също така наблюдаваме и разчитаме на тези момичета. До края на годината ще бъде изяснен въпросът с четвъртата ракета“.