„Наистина добрата новина, че Григор ще играе за България, е факт. Аз  като капитан на отбора съм изключително щастлив, че за двубоя с Гърция  ще мога да разчитам на него. Благодаря му, че въпреки натоварената  програма ще вземе участие в тази изключително важна среща”, бяха  първите думи пред Гонг на капитана на България Тодор Енев след като  официално бе потвърдено, че №16 в света Григор Димитров ще се завърне  в националния ни отбор по тенис за Купа Дейвис. Родните състезатели  гостуват на Гърция в Атина от 4 до 6 април в мач за запазване мястото си в група ІІ на зона Европа-Африка на неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже.

„Шансовете ни наистина се увеличават с неговото участие. Той ще  допринесе повече за добрата атмосфера в отбора. С опита си ще придаде на останалите състезатели и на мен самочувствие и увереност. Останалите тенисисти в тима ни са момчетата, на които разчитах в мача  с Финландия”, продължи Енев.

Тимът ни лети за Гърция в понеделник, а капитанът допълни:  „Допълнително ще се разбере кога ще пристигне Григор в България. Аз в момента съм на подготовка с останалите състезатели от отбора”.

На въпрос има ли сили България да победи Гърция и за запази мястото си  в групата на Купа Дейвис Тодор Енев обяви: „Абсолютно вярвам, че имаме сили да победим Гърция! Оптимист съм за срещата и се надявам всичко да мине нормално, да няма контузии и да изкараме една хубава и позитивна седмица в Гърция”.