„Шансовете ни да останем в групата си са 70%. Иска ми се да са повече, но това е” коментира пред Гонг от Талин капитанът на националния ни отбор по тенис за жени Дора Рангелова. Тя изрази и съжалението си, че имаме само една състезателка в Топ 50, нямаме равностойна втора ракета, а останалите момичета са по-надолу като ранкинг и опит.

България ще срещне Босна и Херцеговина утре от 16 часа в плейоф за запазване мястото в група 1 на зона Европа-Африка на неофициалното световно отборно първенство по тенис за жени. Наши съпернички вероятно ще бъдат 170-тата на планетата Мервана Югич-Салкич и Сандра Мартинович (258-а).

Ето какво още сподели капитанът на България:

За съжаления една Цветана Пиронкова отбор не прави. При такива срещи като тези на Фед Къп не може да разчиташ на един състезател. Трябват двама! Просто на Елица й трябват още много опит и мачове, за да достигне нивото тук. Нашите момичета без Цеци изостават от нивото на другите състезателки в Талин.

На Пиронкова определено й е най-трудно защото трябва да носи отбора ни на гърба си. Тя се държа много достойно тези дни и се опита да направи всичко от себе си, но не й стигнаха силите.

Надявам се догодина или по-догодина да имаме една стабилна втора ракета!

Стигна се до тук защото в тази група за разлика от преди всички отбори са доста равностойни и добре подготвени. Нивото се е вдигнало още повече.

На нас с една тенисистка от първите 50 в света не ни достигат сили да се мерим с най-добрите.

Момичетата познават представителките на Босна и Херцеговина. От по-непретенциозните отбори са, но доста неочаквани резултати имаше тук. Надявам се само да играем добре и да останем в групата си.

Естония бяха много добри и ще играят с Англия за изкачване нагоре. Не напразно са там. Англичанките ми направиха много силно впечатление – без загуба в групата. Миналата година играха мач за оставане, а сега са на финал!