Капитанът на България за Фед къп Дора Рангелова остана доволна, въпреки загубата на тима ни от Португалия в първия ден на турнира в Будапеща.

„Като цяло съм доволна, въпреки че бяхме близо до победата, колкото и невероятно да изгледаше в началото. За моя приятна изненада Изабелла и особено Елица игра изключително добре срещу тенисистка, която има победа над Шарапова. За съжаление, в тайбрека Костова не успя да стиска мъничко. Съжалявам, че не успяхме, но пък съм доволна, че този млад състав успя да се представи доста добре. Реферът дори преди мача на двойки ми каза „Браво, не очаквах такава съпротива”. Може да се каже, че имахме добър старт въпреки загубата. Показахме характер”, сподели пред Гонг Рангелова след края на почти 7-часовия двубой.

„Това, че Виктория Томова дебютира за националния ни отбор с победа бе много важно за нея. Именно на нея ще разчитаме в бъдеще. Много е важно именно тези млади момичета (Виктория Томова и Изабелла Шиникова) да се обиграват точно в такъв силен форум срещу такива добри състезателки. Това ще допринесе за тяхното израстване. Тенисът е индивидуален спорт и хората са индивидуалисти и е малко трудно един път в годината да се опитат да играят и за другите. Съжалявам, че две от основните ни тенисистки (Цветана Пиронкова и Диа Евтимова) ги няма и че в последния момент отборът ни претърпя тези промени. Но пък от друга страна това е добре точно за младите състезателки, на които ще разчитаме в бъдеще”, каза още капитанът на България.

Днес е почивен ден за тима ни на Фед къп в Будапеща. Селекцията ни е на трето място в Група D, след като Беларус записа срещу Турция 3:0 победи. Утре Елица Костова и компания ще се изправят срещу туркините от 11 часа българско време в СИМА Конгресен център, а в петък ще спорим с Беларус.

По отношение на следващите два мача Рангелова коментира: „Идват два много тежки мача. Ако този с Португалия бе тежък, идват два още по-тежки. Турция и Беларус направиха изключителен двубой с тенис на много високо ниво, въпреки че представителките на Беларус превъзхождат с класиранията си в световната ранглиста. Особено първите им ракети направихме един спектакъл, което показва високото ниво. Аз винаги съм казвала, че този форум е изключително труден, защото всички участнички са много добри и добре подготвени и до последния момент нищо не се знае”.

На финала Дора Рангелова обеща: „Ние излизаме за победа срещу Турция! Ще направим всичко възможно и ще дадем най-доброто от себе си пък и дано Господ да е с нас!”.