Бенефисът на Илия Кушев, който трябваше да се състои след края на тенис турнира „Загорка къп” бе отложен заради лошото време в столицата. Финалът на сингъл на престижната надпревара пък ще стартира в 13.00 часа. Тенисистите, които ще спорят за приза са Иво Минар от Чехия, както и Флориан Майер.

Поставеният под номер 1 Минар победи тази сутрин при доиграването Александър Сидоренко (Франция) с 6:4, 3:6, 6:3. Както е известно, вчера срещата бе прекратена заради дъжд при 5:3 за чеха. Двубоят днес продължи 63 минути. След размяна на геймове Минар спечели първата част с 6:4.

Във втория сет Сидоренко направи пробив за 3:1 и това се оказа достатъчно за изравняването на резултата. В третата решителна част 96-ият в света чех спечели подаването на съперника в четвъртия гейм за 3:1, след което сервира стабилно и стигна до крайния успех.

В срещата за трофея Минар ще се изправи срещу непоставения германец и бивш номер 33 в света Флориан Майер, който вчера победи втория в схемата Стийв Дарси от Белгия с 6:3, 4:6, 6:2 за 1:59 час на кортовете на ТК Левски и е първият финалист в турнира.