Иван Златанов се класира предсрочно участие във финалите на най-голямата аматьорска тенис верига в България ИТЛ през декември. Той спечели титлата при напредналите в Шестия вечерен турнир като във финала в комплекс 18.82 се наложи над Камен Маздрашки с 2:0 сета (4:3, 4:1).

Така Златанов доказа, че не случайно преди по-малко от месец триумфира в първия уикенд турнир от сериите ITL Challenger. Камен пък поднесе голямата изненада в състезанието, като детронира на полуфинала непобедимия до този момент Пламен Любенов в три сета.

Той си гарантира трето участие във финалите на ИТЛ и даде заявка за топ класиране в годишната ранглиста на лигата. Въпреки това силите не му достигнаха, за да спечели титлата в кралската класа и Златанов триумфира в надпреварата.

Финалът започна равностойно, като всеки взимаше сервисите си и така се стигна до тайбрек. В него Иван имаше по-голям късмет и успя да го отмъкне. Във втория сет нещата отново бяха равностойни, но с късен пробив Иван Златанов спечели сета и втората си титла в категорията.

При начинаещите шампион в Шестия вечерен турнир стана дебютантът Владимир Трайков, който в оспорван сблъсък за първото място се наложи над Диана Митева с 4:3, 1:4, 10:5. В средната категория ИТЛ 250 до финала стигнаха поставеният под номер едно Тихомир Желев и неговият добър познайник Цветан Цветков. Двамата изиграха финалната среща под зоркия поглед на международния съдия Елена Андонова, а след 4:3, 5:3 шампион стана Цветков.

Интерактив тенис продължава календара си с втория уикенд турнир ITL Challenger. Той ще се проведе на 20 и 21 юли в тенис комплекс 18.82, като организаторите очакват най-запалените аматьори от София. За надпреварата в неделя, категория ИТЛ 500, все още има свободни места, а желаещите могат да се запишат.

Приятелите на тениса с нетърпение очакват и поредната си среща от семейната тенис и СПА верига Уикенд тур от 26 до 28 юли за трофеите на RIU Pravets Open. Схемата е пълна, но всички, които искат да съчетаят спорта с почивката могат да се запишат за Green Life Tennis Holiday/Tournament & Camp от 11 до 15 септември в Green Life Sozopol.