Григор Димитров бе спрян от Анди Мъри на Мастърса в Маями, а българинът имаше всички шансове да спечели поне сет, но за съжаление допусна спад в ключовите моменти и това му костваше победата. В началото на януари двамата отново се срещнаха и отново хасковлията водеше с 5-2 на старта на двубоя, но и тогава не успя да задържи високото ниво.

Легендарният Иван Лендъл - треньорът на шотландеца, не спести похвалите си за играта на първата ни ракета, но посочи и голямата му слабост, а именно неспособността да поддържа това високо ниво. Според Лендъл физическата подготовка е също толкова важна, колкото и чисто техническите качества - нямаш ли добра физическа подготовка, не успяваш да поддържаш високо ниво през цялото време и това често решава мачовете.

“Григор Димитров игра невероятен тенис срещу Анди и срещу Новак Джокович. Това момче започваше толкова силно, но ние знаем, както и Новак, че той не може да го поддържа през цялото време. Ако успее да направи това, той ще е №1 в света”, прогнозира Лендъл, цитиран от tenniskafe.com.

"В първия сет на финала в Бризбейн между Димитров и Анди, това бе най-добрият тенис, който съм виждал през тази година. Но ако Анди може да поддържа нивото си, а в същото време неговото изведнъж спадне, ето това го прави по-добрият тенисист. Именно за това тренираме толкова много", завърши Иван Лендъл.