Националният ни треньор по тенис Ивайло Цонев бе един от хората, които наблюдаваха мач на Цветана Пиронкова на живо на Уимбълдън. Цонев вече е в България и даде своята прогноза за изхода от женския финал на Откритото първенство на Великобритания, където една срещу друга ще излязат Петра Квитова и Мария Шарапова. Именно чехкинята Квитова пък отстрани българската първа ракета Пиронкова на четвъртфиналите на турнира от Големия шлем.

„Квитова в момента е по-добрият състезател от Шарапова, но това е финал. Ако психически е стабилна мисля, че ще спечели Квитова”, коментира Цонев в студиото на Дарик радио, а по повод работата си с подрастващите в родния тенис, сподели:

„Националните ни отбори са в различни възрастови групи. В центъра се подготвят всички гарнитури. Днес започна и лагерът за Дейвис Къп. Откриването на таланти не е лесно. Все повече в световен мащаб се разработват различни таланти. Много се залага на откриването и на физическия талант с различни тестове, но това е нещо, което всяка година се развива.”