Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че очаква с нетърпение началото на Олимпийския турнир по тенис в Рио де Жанейро.

Надпреварата стартира на 6 август, а жребият за първия кръг на сингъл е по-късно днес.

"Обичам Олимпиадата, очаквам я със спокойствие и нетърпение. Харесва ми идеята нещо толкова значимо да се случва на всеки четири години. Винаги съм обичал България и винаги съм бил българин. Това също е част от голямото ми желание да участвам на Игрите. Знам, че това натоварва календара ми, но в състава време става въпрос за Олимпиада", заяви Димитров за списание "Интервю".

25-годишният хасковлия коментира още, че продължава да вярва, че един ден ще успее да спечели турнир от Големия шлем, но на този етап е концентриран върху задачата да се върне в Топ 10 на световната ранглиста.

"Планирам да участвам в доста турнири до края на годината. Желанието ми е да се представя възможно най-добре във всеки един от тях. Една от целите ми е да се завърна в топ 10, но знам, че ме чака дълъг път. Мисля, че ще трябва да прибавя още 1000 точки към актива си, за да успея. Това със сигурност ще отнеме време. Трябва ми повече постоянство, повече победи в така трудните първи кръгове. Другите цели засега нямат значение. Точно сега не искам да се поставям под напрежение. Най-важното е да бъда здрав, да тренирам добре и да чакам своя момент. Никога не знаеш кога нещата ще се случат", каза Димитров, който в момента е 34-и в света, след като през 2014 година беше достигнал до осмата позиция.