Най-голямата верига за любители Интерактив тенис стартира поредица съботно-неделни турнири в София. 

Първата надпревара ще се проведе на 15 и 16 юни в клуб 18.82, а състезателите ще бъдат разделени в две категории – 500 и 250. Подреждането ще става според рейтинговата система на Интерактив тенис, а точките ще важат за годишната ранглиста на лигата. Отпадналите в първи кръг ще играят в утешителен турнир, а схемите са отворени и за начинаещи, и за напреднали. Форматът е един сет до 6, като дамите също са добре дошли да покажат уменията си.

Уикенд турнирите са особено популярни сред любителите, затова решихме да ги включим в портфолиото на Интерактив тенис – каза мениджърът на лигата Ивайло Цанков. – Както и във Вечерните турнири, в сериите ITL Challenger ще наблегнем на отличната организация, като състезателите ще знаят предварително в колко часа да се явят на корта, а чакането ще бъде сведено до минимум. Искаме да спечелим още повече любители за тениса и да им дадем възможност да трупат опит и да играят срещу непознати съперници.

В същото време, от 17 юни, Интерактив тенис организира поредния си Шести вечерен турнир. Той ще се проведе в клуб 18.82, като начинаещите стартират мачовете си на 17-ти. Крайният срок за записване за категория ITL125 e 14 юни, за средно напредналите – 21 юни, а за напредналите – 28 юни. От лигата предвиждат голям интерес към надпреварата, а заради ограничените места призовават приятелите на тениса да не чакат крайния срок за записване.

Повече подробности за Интерактив тенис, за новата серия ITL Challenger и за започващия Шести вечерен турнир можете да намерите тук.