Илия Кушев спечели титлата от 40-ия тенис турнир за мъже "Д-р Тодор Тодоров". На финала в столичната зала "София" четвъртият поставен се наложи над водача в схемата и свой съотборник в ТК "Левски" Пламен Милушев с 6:4, 6:2 след един час игра.

Бившият държавен първенец и национал за Купа "Дейвис" Кушев отстъпваше в първия сет с 1:3 срещу 19-годишния Милушев. От този момент обаче 33-годишният пловдивчанин заигра на високо ниво и спечели пет поредни гейма, а по-късно и първата част.

В следващата отново Пламен Милушев взе първия гейм, но след това Илия Кушев спечели пет поредни. При 5:2 той сервираше за мача и го затвори още при първата възможност. За титлата Кушев взе 900 лева от общия награден фонд от 3000 лева.

Финалистите бяха наградени от министъра на отбраната Ангел Найденов, който освен купите връчи и сувенири на призьорите, и от дъщерята на д-р Тодор Тодоров - Катрин.

"Радвам се, че Българската федерация по тенис успя отново да организира този чудесен турнир. Щастлив съм от успеха, който не дойде лесно, защото отдавна не бях печелил това състезание. Започнах малко сковано във финала и честно казано Пламен заслужаваше да спечели първия сет. Отърсих се от напрежението и нещата се получиха", коментира след награждаването шампионът Кушев.