За четвърти път България ще срещне Унгария за Купа Дейвис. В неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже, страната ни имаше за съперник на корта маджарите три пъти, като нашите нито веднъж не успяха да ги отстранят. През 1980 година падаме с 1-3 победи, през 1999-а с 1-4, а през 2006-а с 2-3.

Първите ни ракети при мъжете ще гостуват в Будапеща от 6 до 8 март 2009 година в мачовете от втора група на Зона Европа/Африка, след като миналата година се изкачихме от трета във втора група. При евентуален успех над унгарците, националите ни ще за съперник победителя от двойката Латвия – Молдова.

„Интересен жребии. Можеше и по-добър, но и по-лош да ни бъде съперникът догодина. След загубата ни като домакини през 2006 година, дано сега ние да победим като гости в Будапеща. Предстоят ни много лагери и работа. Дано и Григор Димитров да  ни бъде в състава. Пожелавам си да отстраним унгарците за първи път!” коментира пред Гонг зам.председателят на БФТенис Огнян Илиев.

В обновената ранглиста на Купа Дейвис, страната ни прави скок с три места от 66-о на 63-то място, а Унгария пада с три до 54-а позиция. България участва в тази надпревара от 1964 година.


Ето и останалите двойки от втора група на Зона Европа/Африка за Купа Дейвис:

Грузия – Литва
Словения – Египет
Дания – Финландия
Черна гора – Монако
Ирландия – Алжир
Кипър – Португалия