Осемте участници и групите във финалния Мастърс на Интерактив тенис Bottega ITL Finals 2020, който ще се проведе от 5 до 12 декември в MG Tennis Club, вече са ясни. 

Допреди седмица се знаеха имената на шест финалисти: Владислав Искренов, Валентин Бонев, Цветан Иванов, Ивайло Боджаков, Любен Попов и Марк Хаджижеков. Право на участие в надпреварата имат първите осем в годишната ранглиста на лигата според точките, събрани от турнирите в най-високата категория ITL 500. 

След края на 12 Вечерен турнир финалната осмица беше запълнена с Мартин Милчев и Мартин Боршуков, а Светослав Стоичков влиза на мястото на контузения Ивайло Боджаков.

Състезателите в най-престижния турнир на ИТЛ ще бъдат разделени в две групи, като ще се играе всеки срещу всеки. По модела на финалната надпревара на професионалистите от ATP мачовете ще бъдат в 2 от 3 сета до 6, а първите двама от всяка група ще бъдат водачи. 

Тази година групите носят имената на финалистите в Лондон 2020 - 1 група Медведев и 2 група Тийм. В първа група, която се очертава по-силна, поставен е водачът в ранглистата Влади Искренов. Останалите трима са Любен Попов, Марк Хаджижеков и Мартин Милчев. Във втора лидер е Валентин Бонев, заедно с Цветан Иванов, Мартин Боршуков и Светослав Стоичков.

Основен спонсор на надпреварата през тази година е производителят на пенливи вина Bottega SpA, който ще зарадва шампиона с уникална награда. Победителят ще получи тридневна екскурзия за двама до изба Bottega в Северна Италия, където са лозята и винарните на винопроизводителя. Официалните топки са Tecnifibrе One-X, а за всички участници ще бъдат подсигурени подаръци от марката.

За трета поредна година финалите ще се проведат в MG Tennis Club в парка „Заимов“, който предоставя едни от най-добрите условия в страната. Настилката е Green Set Comfort, а полуфиналите и финалът ще се играят със съдия на стол.