Ясен Захариев спечели шампионската титла при начинаещите в Осмия вечерен турнир „Лото“, който се игра в комплекс Виа Тенис Стар в София.

На финала той се наложи за 20 минути над Мартин Шивачев с 2:0 сета (4:0, 4:1) и триумфира за пръв път в състезанията на Интерактив тенис.

"Финалът не беше особено интересен, защото противникът ми беше едва на 16 години и явно беше доста притеснен", коментира Ясен след победата и добави:

"Мартин допускаше много непредизвикани грешки. Аз също нямам много опит, а това беше едва третият ми турнир във веригата. Преди това играх в квалификациите на Мастърса през лятото и в един турнир категория ИТЛ 250. Този път обаче реших да не съм агресивен, какъвто е стилът ми обикновено, а да заложа на по-дългите разигравания. Оказа се, че това е достатъчно. На по-горните нива обаче трябват много повече умения."

С титлата си Ясен Захариев вдигна рейтинга си на ИТН8. Междувременно той се включи и в най-високата категория на Интерактив тенис, но там отпадна след тайбрек в първия кръг от Джонатан Аначков. Следващото му състезание най-вероятно ще бъде при средно напредналите в Деветия вечерен турнир „Лото“, който започва на 17 ноември в ТК „Раковски“. Записването за трите категории на надпреварата е отворено, като първи на кортовете ще излязат начинаещите.

Най-добрите аматьори все още се борят за свободните места във финалите на лигата ITL Finals 2018, които ще се проведат от 10 до 20 декември. Едиз Батран и Станислав Иванов се включват в Деветия вечерен турнир, за да се класират за надпреварата, а пътят им към схемата минава задължително през титли при напредналите.

Сигурни участници в ITL Finals 2018 са Радослав Владимиров, Камен Маздрашки, Красимир Маринов и Камен Новиков. А през следващите три седмици ще станат известни и останалите играчи, които ще влязат в топ 8 на ИТЛ.

Повече информация за Интерактив тенис и за записването за турнирите можете да намерите тук.