Шестото издание на турнира по плажен тенис от веригата „DEVIN” протече по вода. Дъждът в града на Дунав не успя да попречи на русенци и гостите на града да се забавляват с атрактивната разновидност на тениса. Домакин на проявата през уикенда бе „BEACH ARENA RUSE”. Отличната организация на събитието и плажният тенис спечелиха вниманието на всички участници в турнира и превърнаха Русе в един от основните центрове на този леснодостъпен и развиващ се спорт.

Победители при жените станаха Филипа Ботева и Светлина Колева, които успяха да се наложат убедително над двойката Калина Попова и Весела Камбурова. Победата на Ботева е втори успех за тазгодишното издание на турнира. Тя зае трета позиция по време на турнира по плажен тенис в комплекс „Ривиера” край Варна в началото на юли.

Мъжкият финал също бе оспорван. Първо място спечели тандема Георги Дончев – Станислав Стоянов. В решителната среща те играха срещу Милен Милков и Пламен Петров. Партньорството с Весела Камбурова донесе първо място на смесените двойки на Петров. Милен Милков извоюва още едно второ място заедно с Калина Попова.

Междувременно, в Будапеща, българските състезатели по плажен тенис Константин Буюклиев и Павлин Маргинов участваха в международен турнир. Силната игра и опита на Буюклиев от изданията на „DEVIN плажен тенис” от тази година, допринесоха за победата над представителите на домакините и първото място.

Веригата  ще направи кратка почивка през следващите две седмици. Следващият турнир по плажен тенис ще бъде на 1 и 2 септември в Пловдив. Заключителните състезания за тази година ще са в Банско – на 29 и 30 септември.