Хисар Оупън, поредният турнир на семейната тенис и СПА верига Уикенд тур, има нов шампион – казанлъчанинът Петър Бозуков. На финала на кортовете на СПА хотел „Хисар“ той се наложи над Найден Жеков с 6:4 и показа, че тренировките са дали резултат.

Бозуков и Жеков стигнаха до мача за титлата след оспорвани срещи. Найден се изправи на полуфинала срещу Красимир Минтов, като до този момент нямаше загуба от него. И в тази среща между двамата Найден изглеждаше по-уверен. Той записа два пробива за 4:1, след което последва спад във формата му, а опонентът му се доближи до обрат. Жеков допусна да му бъдат върнати и двата пробива, но в последния гейм, в който Краси сервираше за оставане в мача, Найден отново проби и се класира за поредния си финал. След срещата той сподели, че не знае дали да се радва, защото след последните срещи с Краси винаги губи в следващите двубои. За лош късмет прокобата и този път проработи, но има още турнири на Уикенд тур, в които може да бъде счупена.

В другия полуфинал поставеният под номер 1 Иван Златанов се изправи срещу Петър Бозуков. Мачът тръгна добре за него до 4:1, но последва пълен обрат и представящият се все по-добре Бозуков закономерно се класира за своя първи финал.

Хисар Оупън си има нов шампион

източник: Интерактив тенис

При жените до полуфиналите стигнаха Ива Дарданова срещу Галина Добрева и Красимира Христова срещу спечелилата Ува Нестум Оупън Йоана Андреева. На полуфиналите се класираха две от четирите участнички от Харманли, но за тяхно съжаление не успяха да запишат финал при първото си участие. Ива и Йоана излязоха в повторение на финалната среща в Ува Нестум. Ива беше решена на реванш, но Йоана беше изключително стабилна във важните моменти и след по-малко от час вдигна купата.

Победителите бяха наградени от Наталия Божикова, мениджър маркетинг на СПА хотел „Хисар“ с две семейни почивки в хотел „Хисар“. И този път от „Роза импекс“ се погрижиха за всички финалисти с комплекти за разкрасяване. Божикова сподели, че се радва, че турнирът в Хисаря се е превърнал в традиция и че интересът към него расте. Тя пожела и през 2020 да види усмивките по лицата на всички участници без значение дали са отпаднали или спечелили.

Уикенд тур гостува в Хисаря за седма поредна година, като този път в организацията се включи и Община Хисаря. Кортовете отново се оказаха малко, за да поберат всички любители на тениса в СПА центъра на България. Най-нетърпеливите дойдоха още в петък, за да направят първата си тренировка, да се разходят и разгледат местните забележителности. За участие в турнира се бяха записали семейства от София, Пловдив и Казанлък, както и голяма женска група от Харманли, която се включи в тура за пръв път и обеща, че няма да е за последно.

В календара на Уикенд тур следват Риу Правец Оупън (от 26 до 28 юли) и тенис ваканцията на морето, в Green Life Beach Sozopol (от 11 до 15 септември). Там освен турнир ще се проведе и лагер под ръководството на опитни треньори.

Повече подробности за Уикенд тур и за състезанията на веригата можете да намерите тук.

Хисар Оупън си има нов шампион

източник: Интерактив тенис